Suplimente

Sfaturi utile pentru un sistem imunitar mereu pregătit

sfaturi-utile-pentru-un-sistem-imunitar-mereu-pregatit

Știai că avem un sistem imunitar înnăscut și unul dobândit pe parcursul vieții?

Sistemul imunitar este foarte important. Acesta îți protejează corpul de germeni, modificări celulare și substanțe dăunătoare. De multe ori nici nu îi realizezi existența, atâta timp cât funcționează corespunzător. 

Însă, în momentul în care acesta devine slab și nu mai poate lupta cu germenii, atunci te îmbolnăvești. 

Și, în acest caz, ce faci pentru întărirea sistemului imunitar?

Poți schimba stilul de viață sau poți lua suplimente, ori medicamente prescrise de medic. Sau ce ar fi să poți preveni deficiențele sistemului imunitar, încercând și alternative ceva mai sănătoase, dar plăcute. Ce zici de cafeaua cu extract de Ganoderma?

Parcurge articolul de astăzi și află care este rolul sistemului imunitar pentru sănătatea organismului tău. De asemenea, descoperă care sunt modalitățile eficiente, dar și alternativele neașteptate prin care poți să obții un sistem imunitar puternic. 

Sarcini îndeplinite de sistemul imunitar

Sistemul imunitar îți protejează corpul de microbi, toxine, viruși și ciuperci. Acest mecanism asigură funcționarea corectă a organismului, fiind alcătuit din organe, celule și proteine. 

Există două părți importante ale sistemului imunitar:

  • Sistemul imunitar înnăscut;
  • Sistemul imunitar dobândit în urma contactului cu microbi sau bacterii.

Acestea două lucrează împreună la consolidarea unui sistem imunitar general puternic. 

Cum se activează sistemul imunitar? 

Ei bine, acesta poate fi activat de diferite corpuri considerate străine organismului tău, numite antigene. Odată ce acesta intră în contact cu un antigen ce poate provoca diferite afecțiuni, sistemul imunitar stochează informațiile necesare și începe lupta împotriva germenilor.

De aceea, întărirea sistemului imunitar este esențială dacă vrei să eviți îmbolnăvirile frecvente.

Semne ce indică un sistem imunitar slăbit

Cu toții ne confruntăm la un moment dat cu simptome ce indică o deficiență a sistemului imunitar. În acest context, infecțiile sunt contactate și ele mult mai ușor. 

Celulele albe din circuitul sangvin, anticorpii și alte componente, precum organe și ganglioni limfatici alcătuiesc rezistența unui sistem imunitar puternic. Ca atare, în momentul în care sistemul imunitar detectează un corp străin, el este atacat din toate părțile.

De altfel, există o mulțime de tulburări care îți pot afecta imunitatea. Acestea pot fi ușoare sau severe și pot fi dobândite în timp, ori înnăscute. 

Uite cum se manifestă un sistem imunitar slăbit:

  • susceptibilitate la infecții;
  • tulburări sau anomalii ale sângelui – anemia;
  • probleme digestive, crampe abdominale și diaree;
  • lipsa poftei de mâncare;
  • tulburări autoimune (sistemul imunitar recunoaște propriile proteine drept corpuri străine).

Cu toate că este posibil să fi experimentat adesea aceste simptome, nu înseamnă că trebuie să te îngrijorezi. Unele dintre ele sunt normale în cazul adulților, iar starea de rău poate avea și alte cauze, precum stres, oboseală sau anxietate.

Ce trebuie să știi despre întărirea sistemului imunitar 

Probabil știi că există numeroase suplimente sau produse care te ajută la întărirea sistemului imunitar. Însă, mecanismul de apărare al organismului este foarte complex și depinde de mai mulți factori. Prin urmare, administrarea medicamentelor nu este suficientă fără sprijinul unui stil de viață sănătos. 

Pentru funcționarea optimă a organismului tău, uite ce trebuie să faci pentru întărirea sistemului imunitar:

  • menține o dietă sănătoasă;
  • pune accentul pe hidratare;
  • fă sport regulat;
  • odihnește-te suficient;
  • scapă de stres.

Trebuie să înțelegi că întărirea sistemului imunitar reprezintă un front comun. Consumă alimente sănătoase și nu uita să bei suficientă apă. Alimentele îți asigură necesarul de vitamine, minerale și proteine. De asemenea, nu uita de importanța mișcării.

Și dormi așa cum trebuie. Moleculele ce combat infecțiile sunt create în timp ce dormi. În plus, nu trece cu vederea efectele stresului asupra sistemului tău imunitar.

Cafeaua Ganoderma: beneficii neașteptate asupra imunității

Așa cum îți spuneam, întărirea sistemului imunitar depinde de mulți factori. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți și la plăcerile zilnice. Spre exemplu, Cafeaua Ganoderma conține aromă și sănătate într-un singur plic.

Ce este Ganoderma?

Ganoderma este un tip de ciupercă cunoscută și sub denumirea de Ciuperca Nemuririi. Ea este utilizată de mii de ani în medicina asiatică datorită conținutului de substanțe nutritive și efectelor pozitive asupra organismului. 

Care sunt, de fapt, beneficiile cafelei cu Ganoderma pentru întărirea sistemului imunitar?

Un consum regulat de cafea cu Ganoderma îți oferă:

  • vitamine și minerale necesare corpului tău: magneziu, vitamina C, Omega 3, calciu, fier, proteine și alte substanțe similare:
  • conținut crescut de riboflavină (vitamina B2);
  • energie și vitalitate pentru întreaga zi;
  • menținerea funcției hepatice;
  • îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

De ce să încerci Ganoderma? Pentru că poți susține un sistem imunitar puternic, fără să renunți la obiceiurile preferate.  

Fiind un mecanism complex, sistemul imunitar prezintă un rol semnificativ în funcționarea normală a organismului tău. Asigură-te că îmbini corespunzător stilul de viață cu suplimentele și alternativele moderne.

Bucură-te de viață cu un corp sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *