Articole Ganoderma

Ce beneficii ai dacă consumi Ganoderma zilnic

beneficii-ganoderma

Vrei să te simți în fiecare zi cu cel puțin 10 ani mai tânăr, iar corpul tău să primească necesarul de vitamine și minerale?  Îți dorești să fii plin de energie pentru întreaga zi?

Atunci trebuie să afli mai multe despre superalimentul Ganoderma, cum te poate ajuta să devii cea mai bună versiune a ta și cum să ai o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Hai să descoperim împreună beneficiile ciupercii Ganoderma.

Ce este Ganoderma, de fapt?

Ciuperca Ganoderma, cunoscută și sub numele de Ciuperca Nemuririi sau Reishi, este utilizată de mii de ani în medicina asiatică, predominant cea chineză, pentru conținutul bogat de substanțe nutritive și pentru efectele ei incredibile asupra organismului. 

Ganoderma reprezintă un gen de ciuperci din familia Ganodermataceae. Aceasta include în jur de 80 de specii, fiecare având efecte benefice asupra organismului uman. Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) face parte din clasa Basidiomycetes și este o ciupercă ce poate fi găsită pe scoarța unor copaci maturi care cresc doar în Extremul Orient.

Ganoderma este greu de găsit, chiar și în zona de origine, Asia. Însă, cu timpul, datorită beneficiilor pe care le aduce consumul acesteia, a început să fie cultivată în scop comercial în mai multe părți ale Asiei și apoi prelucrată. Reishi poate fi găsită și la noi, sub formă de extract.

Pe scurt, Ganoderma este produsul final care rezultă din prelucrarea Ganodermei Lucidum. 

Beneficiile ciupercii Ganoderma

Din vechime și până acum, vremurile s-au schimbat, însă un lucru e cert: Ganoderma are aceeași putere ca atunci. Și este mult mai accesibilă. 

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului acestei ciuperci.

Întărește sistemul imunitar 

Imunosenescența, adică slăbirea sistemului imunitar, apare atunci când înaintăm în vârstă. Însă sistemul imunitar poate fi slăbit sau deteriorat și din cauza unor afecțiuni cu care ne confruntăm. 

Consumul constant de Ganoderma ajută la protecția sistemului imunitar și la buna funcționare a acestuia datorită stimulării producerii proteinelor naturale denumite interferoni, cu rol în procesul de apărare al organismului.

Are rol hepatoprotector

Ganoderma conține antioxidanți, care contribuie la buna funcționare a ficatului și la protecția acestuia, reducând inflamațiile. Mai mult, aceasta mai conține și cantități mari de substanțe adaptogene, adică substanțe care ajută organismul uman să reziste mai bine în condiții de stres prelungit. Așa că poți consuma ganoderma pentru regenerarea ficatului datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta la protejarea celulelor hepatice și la reducerea inflamației din ficat.

Practic, consumul constant de Ganoderma te ajută să gestionezi mai bine situațiile stresante și îți îmbunătățește starea de bine.

Oferă energie pentru întreaga zi

Nu ești tu dacă ești lipsit de energie așa că unul dintre ritualurile tale preferate de dimineață este să-ți bei cafeaua. 

Dacă ești fan cafea și îți place mult gustul acesteia, trebuie să afli despre Ganoderma Caffee Latte și cum să ai o stare de bine pentru întreaga zi.

Cafeaua cu Ganoderma este diferită față de cafeaua obișnuită. O singură ceașcă îți oferă energie pe tot parcursul zilei, fără a fi nevoit să consumi o cantitate mai mare, așa cum, de multe ori, este în cazul cafelei normale. 

În plus, nu trebuie să-ți faci griji că nu te vei putea odihni cum se cuvine sau vei avea stări de anxietate din cauza cofeinei.

Menține sănătatea cardiovasculară

Extractul de ciupercă Reishi este utilizat cu succes de 4000 de ani în China pentru tratarea tulburărilor cardiovasculare, dar și pentru menținerea sănătății acestui sistem.

Acizii din categoria triterpenelor pe care îi conține ajută la reducerea tensiunii arteriale, iar vitamina C protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi. În timp, acumularea de radicali liberi în organism duce la apariția bolilor cardiovasculare, așa că doza zilnică de vitamina C este binevenită.

Asigură corpului necesarul zilnic de substanțe nutritive

Reishi conține peste 200 de substanțe active, minerale și vitamine care îți ajută corpul să funcționeze eficient. Printre acestea, enumerăm doar:

  • magneziul – cu rol important în buna funcționare a organismului uman; o cantitate redusă de magneziu duce la iritabilitate, crampe musculare și insomnii;
  • vitamina C – aceasta joacă un rol important în producția de colagen; 
  • Omega 3 – unul dintre acizii grași esențiali pentru sănătatea corpului, Omega 3 reprezintă una dintre sursele principale de energie;
  • fierul – acesta ajută la producerea sângelui, iar deficitul duce la anemii;
  • antioxidanți – previn procesul de îmbătrânire și ajută la menținerea sănătății pielii;
  • proteinele – proteinele sunt responsabile de toate funcțiile organismului, jucând un rol important în toate reacțiile chimice la nivel celular și nu numai;
  • calciul – mineral esențial care asigură funcționarea sistemului osos.

Integrarea Ganodermei în meniul zilnic

Din câte poți observa, beneficiile ciupercii Ganoderma sunt multiple. Consumul acesteia îți protejează imunitatea, te ajută să ai un tonus ridicat și o sănătate de invidiat.

Așa că, dacă vrei:

  • ai un organism rezistent, cu o imunitate ridicată;
  • ai o sănătate de fier;
  • ai o energie de invidiat;
  • beneficiezi în fiecare zi de substanțele nutritive de care are nevoie corpul tău, pentru a funcționa corespunzător?

Atunci ar trebui să integrezi Ganoderma în meniul tău zilnic pentru a-i asigura organismului tău necesarul de nutrienți și minerale. Plus energie la cote maxime. Nu degeaba Ganoderma este numită Ciuperca Nemuririi.

Devino cea mai bună versiune a ta și integrează Ganoderma în meniul tău zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *