Cafea Ganoderma, în topul alimentelor cu antioxidanți
top-alimente-cu-antioxidanti
Posted in Cafea Ganoderma

Există substanțe de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa optim. Iar unele dintre aceste substanțe sunt antioxidanții. Dacă vrei să afli mai multe despre ele și cum îți poți asigura necesarul cu ajutorul cafelei cu Ganoderma, rămâi cu noi. 

Ce sunt radicalii liberi?

Probabil ai mai auzit până acum de antioxidanți, dar nu ai aflat cum îți pot ajuta organismul să funcționeze mai bine.

Ei bine, pentru a înțelege ce sunt antioxidanții, trebuie să aducem în discuție radicalii liberi. Aceștia sunt compuși chimici care apar ca reacție, la nivel celular, atunci când grăsimile sunt metabolizate sau când se produce energia. În urma acestei reacții, oxigenul este transformat în substanțele pe care le denumim radicali liberi. Mai precis, celulele, pentru a produce energie, folosesc oxigen, iar radicalii liberi reprezintă rezultatul acestui proces chimic.

Ce sunt antioxidanții?

Antioxidanții reprezintă acele substanțe care neutralizează excesul de radicali liberi și ajută organismul să funcționeze corespunzător, menținând în echilibru procesele celulare. Un dezechilibru între antioxidanți și radicalii liberi din corp duce la așa-numitul stres oxidativ. Stresul oxidativ este responsabil de:

  • apariția anumitor tipuri de cancer;
  • boli de inimă;
  • apariția diabetului.
  • apariția bolii Alzheimer;
  • slăbirea vederii;
  • căderea părului;
  • îmbătrânirea prematură a pielii.

Antioxidanții se regăsesc în corpul uman, însă pot fi asimilați și prin alimentație. Alte beneficii ale acestora sunt:

  • întăresc sistemul imunitar;
  • încetinesc îmbătrânirea.

Acum, întrebarea e: cum reușim să menținem un echilibru între radicalii liberi și antioxidanții din organism? Simplu. Având un meniu divers, care să includă cât mai multe tipuri de antioxidanți.

Tipuri de substanțe cu rol antioxidant

Unii dintre cei mai întâlniți antioxidanți sunt:

  • vitamina E;
  • vitamina C;
  • cupru;
  • mangan;
  • polifenoli;
  • vitamina A;
  • zinc;
  • beta-caroten.

Surse de antioxidanți și beneficiile acestora

Conform harvard.edu, cafeaua are proprietăți antioxidante datorită prezenței abundente a acidului clorigenic, substanță care te protejează de îmbătrânirea prematură și previne diabetul. Sortimentele de cafea Ganoderma Caffe Latte și Ganoderma Neagră sunt surse naturale de antioxidanți, contribuind la sănătatea organismului și echilibrarea producției de radicali liberi. Pe lângă aceste lucru, consumul regulat ajută la susținerea sistemului imunitar și întreține sănătatea cardiovasculară.

De asemenea, cafeaua cu Ganoderma conține vitamina C, compus care acționează ca antioxidant și ajută la formarea colagenului. În plus, un aport bun de vitamina C reduce extenuarea și menține energia. O altă substanță cu proprietăți antioxidante care se regăsește în cafeaua cu Ganoderma este riboflavina sau vitamina B2, cu rol important în menținerea sănătății pielii, a părului și a unghiilor. Uite și alte beneficii ale consumului zilnic de Ganoderma

Ca organismul tău să funcționeze la capacitate maximă, pe lângă ceașca cu cafea Ganoderma, poți consuma și alte alimente bogate în antioxidanți. 

Află cele mai iubite 3 rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma și prepară-le alături de cei dragi.

Fructele de acai

Fructele de acai se găsesc în pădurile amazoniene și sunt preferatele brazilienilor. Nu e de mirare deoarece acestea conțin de 35 de ori mai multe substanțe  cu proprietăți antioxidante decât portocalele, de exemplu. În plus, fructele de acai conțin și o cantitate însemnată de fibre alimentare și vitamine din complexul B: B1, B2, B3. 

Afinele

Afinele sunt unele dintre cele mai iubite fructe de pădure datorită gustului proaspăt și puțin dulce. De asemenea, sunt perfecte la micul dejun, în combinație cu un iaurt și o cafea proaspătă, precum și în prăjituri și alte preparate. Afinele conțin mulți antioxidanți, printre care amintim vitamina A, vitamina C, mangan și vitamina B1.

Aronia

Originare din America de Nord și asemănătoare cu fructele de acai, fructele de aronia sunt cunoscute datorită cantității bogate de antioxidanți: vitamina A, vitamina E, vitamina C, mangan și zinc.

Zmeura neagră

Înrudită cu murele, zmeura neagră conține mai mulți antioxidanți în comparație cu zmeura roșie. Antocianina, cu rol în reducerea tuturor tipurilor de cancer, vitamina A, vitamina E și mangan sunt doar câteva dintre substanțele cu rol antioxidant din compoziția zmeurei negre. 

Morcovii

Pigmentul portocaliu al morcovilor este dat de beta-caroten, acesta fiind cunoscut pentru funcția sa antioxidantă. Odată ajuns în organism, acesta este transformat în vitamina A, contribuind la sănătatea pielii și asimilarea calciului în organism.

Pentru a menține un nivel optim de antioxidanți în corp, mai poți consuma și: mere, mango, tofu, nuci sau soia.

Ce trebuie să reții

Nu este indicat să depășești doza zilnică de antioxidanți deoarece se pot produce dezechilibre în organism. În același timp, nu trebuie să te gândești nici la neutralizarea radicalilor liberi. Acțiunea acestora este benefică atunci când sunt menținuți la concentrații scăzute. Consumă fructe, legume și nu uita de ceașca zilnică de cafea cu Ganoderma!

Să fii sănătos!

Nu există recenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
}catch (ex){}