Articole Ganoderma

Top 3 rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma pe care trebuie să le încerci

retete-cu-cafea-ganoderma

Îți plac deserturile cu cafea realizate în casă și îți e dor să experimentezi pe blatul de bucătărie? Dacă vrei să încerci ceva nou, rămâi cu noi. Ți-am pregătit 3 rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma pe care le poți încerca. Și da, te asigurăm că gustul prăjiturilor cu cafea Ganoderma va fi la fel de delicios. 

În plus, consumul cafelei rezultate din prelucrarea ciupercii Ganoderma Lucidum are numeroase beneficii. Așa că, înainte de a te apuca de gătit, află și beneficiile consumului zilnic de cafea Ganoderma

Ești gata de prăjiturit?

Rețete prăjituri cu cafea Ganoderma

Tiramisu 

Unul dintre cele mai celebre deserturi cu cafea este Tiramisu. Gustul delicios și savoarea acestei prăjituri sunt incofundabile, așa că dacă vrei să aduci gustul Italiei la tine în bucătărie, pregătește-ți ingredientele pentru acest desert.

Cremă:

  • 100 grame de zahăr;
  • 10 grame zahăr vanilat (îl poți omite dacă nu îți dorești un gust pregnant de vanilie);
  • 500 grame mascarpone;
  • 3 ouă.

Blat:

  • 500 grame de pișcoturi de șampanie;
  • 500 mililitri de cafea Ganoderma Caffe Latte;
  • 2 lingurițe de cacao.

Mod de preparare:

Pregătește două castroane încăpătoare de inox. Separă gălbenușurile de albușuri, apoi toarnă 40 grame din cantitatea de zahăr peste gălbenușuri.

Mixează gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul și au o consistență cremoasă. Adaugă, în trei tranșe, crema de mascarpone și incorporeaz-o cu atenție. După ce ai terminat de incorporat crema de mascarpone, ocupă-te de albușuri.

Mixează albușurile cu cele 60 grame de zahăr rămase până obții o bezea tare și lucioasă. Pentru a fi sigur că bezeaua este îndeajuns de tare, fă testul castronului întors invers. Dacă bezeaua nu se desprinde, înseamnă că ai reușit.

Lasă mixerul deoparte și folosește o spatulă de silicon pentru combinarea spumei de albușuri în crema de gălbenușuri. Crema rezultată din această combinație trebuie să aibă o consistență aerată și densă. 

Pune un strat de cremă pe un platou apoi pregătește pișcoturile, însiropându-le ușor cu cafeaua rece Ganoderma Caffe Latte. Așează pișcoturile însiropate pe crema proaspăt întinsă și continuă operațiunea până rămâi fără ingrediente. La final, pudrează tiramisu cu cacao. După ce ai terminat, pune desertul la frigider și servește-l rece, alături de o cafea. 

Prăjitură cu cremă de ciocolată și cafea Ganoderma Neagră

Continuăm seria de rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma cu un desert care îți va încânta cu siguranță papilele gustative. 

Blat:

  • 200 grame biscuiți graham simpli;
  • 60 grame zahăr tos;
  • 70 grame miez de nucă;
  • 50 grame de fulgi de nucă de cocos;
  • 40 grame cacao.

Cremă:

  • 1 ou mare;
  • 200 grame unt;
  • esență de vanilie;
  • 2 lingurițe de cafea Ganoderma Neagră;
  • 160 ml lapte;
  • 60 grame praf de budincă de vanilie;
  • 50 grame zahăr pudră.

Glazură:

  • 180 grame de ciocolată neagră.

Începe prin preîncălzi cuptorul. Apoi mărunțește biscuiții graham în bucățele și adaugă-i în robotul de bucătărie împreună cu cele 60 de grame de zahăr tos, miezul de nucă, fulgii de nucă de cocos și cacao. Trebuie să obții o compoziție care să aibă consistența pesmetului. 

Adaugă peste această compoziție 100 de grame de unt topit și răcit, oul întreg și esența de vanilie și amestecă totul cu o spatulă mare de silicon.

Pune hârtie de copt într-o tavă de prăjituri de dimensiuni medii și așază compoziția rezultată uniform. Introdu tava la cuptor și coace compoziția timp de 10 minute.

Scoate tava, las-o la răcit și apoi pune-o în frigider până te ocupi de cremă. 

Încălzește puțin laptele, apoi dizolvă cele două lingurițe de cafea Ganoderma Neagră. Lasă amestecul să se răcească și apoi incorporează praful de budincă de vanilie. 

Zahărul pudră se combină cu 50 grame de unt. Ce rezultă se îmbină cu amestecul de mai sus. Lasă la rece timp de o oră. 

După ce crema s-a răcit, scoate-o de la frigider împreună cu blatul. Întinde crema uniform. 

Topește ciocolata la bain-marie împreună cu cele 50 grame de unt rămase. După ce s-a răcit, întinde glazura peste cremă. Și asta e tot!

Ruladă cu cremă de cafea și lapte

Ultimul desert din topul rețetelor de prăjituri cu cafea Ganoderma este o ruladă cu cremă de cafea și lapte. Poți să-i potențezi aromele acestui desert servindu-l direct de la frigider.

Blat:

  • 100 grame făină;
  • 4 ouă mari;
  • 15 grame cacao;
  • 100 grame zahăr.

Cremă:

  • 50 grame zahăr;
  • 250 grame unt la temperatura camerei;
  • 2 gălbenușuri;
  • 3 lingurițe de cafea Ganoderma Caffe Latte
  • 200 ml lapte.

Glazură:

  • 200 grame ciocolată neagră de menaj;
  • 150 ml smântână lichidă.

Preîncălzește cuptorul.

Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile cu zahărul. Amestecă bine gălbenușurile și adaugă-le ușor peste amestecul de albușuri cu zahăr și incorporează-le.

Adaugă peste amestecul rezultat mai sus făina și cacaua, ambele cernute. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru maxim 10 minute. Ai grijă să nu se ardă. 

Pregătește un prosop umezit în apă rece și întinde blatul cu grijă pe el. Astfel, vei reuși să-l desprinzi mai ușor de hârtia de copt. Lasă-l la răcit și ocupă-te de cremă. 

În timp ce pui 150 ml de lapte să fiarbă pe aragaz, amestecă cele două gălbenușuri cu 50 grame de zahăr. Toarnă laptele în clocot peste acest amestec, incorporează și apoi pune pe foc. Amestecă energic până obții o cremă groasă, apoi las-o la răcit. În acest timp, dizolvă lingurițele de cafea Ganoderma Caffe Latte în 50 ml lapte. Adaugă cafeaua și untul în crema pregătită mai sus și incorporează.

Desprinde blatul de pe hârtia de copt și întinde crema uniform. Rulează cu atenție blatul, apoi pregătește glazura. 

Încălzește smântâna lichidă la bain-marie și apoi pune ciocolata tăiată cubulețe. Ornează rulada cu glazura de ciocolată și savurează!

Dacă ți-au plăcut rețetele de prăjituri cu Ganoderma, nu ezita să le încerci și tu. Integrează în alimentația ta zilnică cafeaua Ganoderma și bucură-te de un gust intens și multă savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *