Articole Ganoderma

Ai tensiunea 9 cu 5? Uite ce trebuie să faci

ai-tensiunea-9-cu-5-uite-ce-trebuie-sa-faci

În ultimul timp îți dai seama că te concentrezi mai greu și că privirea ți se încețoșează? Ești tot mai obosit și simți că uneori îți pierzi echilibrul? Acestea ar putea fi semne sau simptome că te confrunți cu hipotensiunea arterială.

Ai renunțat la cafea, iar lipsa de energie se resimte în fiecare zi? Încearcă și cafeaua naturală Ganoderma, o alternativă sănătoasă pentru cafeaua clasică. Poți comanda cafea Ganoderma la un preț excelent chiar de la noi de pe site.

Ți-am pregătit o listă de lucruri pe care le poți face pentru a trata tensiunea arterială scăzută.

Ce presupune tensiunea 9 cu 5?

În primul rând, trebuie să știi că tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele tău presează pereții vaselor de sânge prin care trece și este măsurată sub forma a două numere. 

Prima valoare este tensiunea arterială sistolică, adică atunci când inima se contractă. Iar cea de-a doua valoare reprezintă tensiunea diastolică, cea înregistrată atunci când mușchiul inimii se relaxează.

În mod normal, tensiunea trebuie să fie mai mică sau egală cu 120/80 milimetri coloană de mercur (mm/Hg). Sau mai simplu, 12 cu 8. Dacă valorile tensiunii scad sub 9 cu 6, atunci am putea vorbi despre hipotensiune arterială. 

Când tensiunea este mică, sângele oxigenat nu este distribuit corect spre organe și apar diverse simptome precum:

  • amețeală;
  • oboseală;
  • deficit de atenție;
  • greață;
  • încețoșarea vederii;
  • pierderea echilibrului.

Există persoane care nu percep simptome neplăcute atunci când se confruntă cu hipotensiunea arterială. Totuși, dacă starea ta persistă, se agravează sau simți fluctuații ale tensiunii fără a depune efort, apelează la un medic și programează-ți o consultație.  

Poți încerca și leacuri populare care să te ajute să te simți plin de energie. Încearcă cafeaua Ganoderma renumită pentru reglarea tensiunii.

Care sunt cauzele tensiunii scăzute 9 cu 5?

Știai că o simplă deshidratare poate conduce la hipotensiune arterială? De asemenea, și unele afecțiuni sau complicații în urma unor intervenții chirurgicale ar putea fi cauzele unei tensiuni scăzute.

Află și alte proprietăți și beneficii ale cafelei cu Ganoderma.

Printre cele menționate mai sus, există și altele: 

  • Repausul îndelungat în pat. După o săptămână lungă plină de muncă sau de plimbări și joacă cu nepoții îți dorești să ai parte de ore de odihnă. Dacă repausul se prelungește, ai putea avea dificultăți în a te ridica din pat.
  • Sarcina. În primul și al doilea trimestru, tensiunea arterială scade deoarece organismul mamei trebuie să-l susțină și pe al fătului.
  • Scăderea volumului de sânge. Pierdea semnificativă de sânge poate determina apariția hipotensiunii arteriale.
  • Afecțiunile cardiace. Din cauza acestor probleme, inima nu mai are destulă putere să poată pompa sânge pentru a menține circulația sanguină în parametrii normali.

Nu este o surpriză că întărirea sistemul imunitar te ajută să te protejezi împotriva afecțiunilor, iar beneficiile cafelei Ganoderma sunt vizibile de la primul consum. Comandă cafea neagră cu Ganoderma și vei observa schimbări în cel mai scurt timp.

Cum măsori valorile tensiunii?

Tensiunea arterială își modifică valoarea pe parcursul zilei în funcție de nivelul de oboseală sau stres, în funcție de poziția corpului și activitățile pe care le faci. De exemplu, dacă depui efort fizic intens, tensiunea arterială va crește.

Pentru a stabili în mod corect care este valoarea tensiunii arteriale, trebuie să ai în vedere câteva reguli.

Iată cum trebuie să procedezi:

  1. Evită consumul de tutun sau băuturi cofeinizate cu cel puțin 30 de minute înainte de măsurare. Cafeina îți face tensiunea să crească și astfel se pot înregistra valori eronate.
  2. Evită efortul fizic intens cu cel puțin 10 minute înainte de a te testa.
  3. Poziția corpului trebuie să fie în șezut, cu picioarele așezate pe podea și brațul sprijinit, având cotul la nivelul pieptului.
  4. Manșeta tensiometrului trebuie să fie plasată direct pe piele și să acopere în proporție de 80% din suprafața brațului.
  5. Menține o respirație normală în timpul măsurătorii, evitând să vorbești. 
  6. Repetă testarea după un scurt interval, iar dacă diferența între cele două valori este de 5 milimetri coloană de Mercur, fă o a treia măsurătoare.

Uite cum poți trata natural tensiunea 9 cu 5

Dacă ai urmat regulile de mai sus, iar tensiometrul indică 9 cu 5, poți urma pașii de mai jos pentru ca tensiunea să revină la indici optimi. 

  1. Hidratează-te în mod constant.

Deshidratarea este una din cauzele hipotensiunii arteriale și poate fi provocată de mai mulți factori, cum ar fi vărsăturile, febra, diareea severă sau efortul fizic intens. 

Îți poți asigura hidratarea prin consumul de apă, ceaiuri, sucuri naturale supe sau ciorbe, dar nu și alcool.

  1. Asigură-ți o dietă sănătoasă, plină de alimente bogate în vitamine și minerale.

De exemplu, poți include ouă, lapte, cereale, fructe de mare, alimente rădăcinoase, oleiaginoase, precum și citrice. Ține minte că lipsa fierului din alimentație poate duce la anemie care reprezintă o cauză a tensiunii scăzute.

  1. Ai grijă de poziția corpului tău. Indiferent că stai la birou sau acasă pe canapea, felul în care te așezi și te ridici îți poate afecta starea de echilibru. 

  1. Exersează zilnic cel puțin 30 de minute în fiecare zi. 

Mișcarea constantă îți pune sângele în mișcare, fie că faci o plimbare pe afară sau alegi să practici exerciții fizice în casă.

  1. Cafeaua Ganoderma.

Cofeina determină creșterea temporară a tensiunii arteriale, iar cafeaua Ganoderma este sursa potrivită. Pe lângă capacitatea de a regla tensiunea, ciperca Ganoderma ajută la întărirea sistemului imunitar, combate oboseala și ameliorează afecțiunile cardiovasculare.

Până data viitoare, bucură-te de zile pline de energie și stare de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *