Articole Ganoderma

Cafeaua cu Ganoderma pentru sistemul imunitar

cafeaua-cu-ganoderma-pentru-sistemul-imunitar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cafeaua cu Ganoderma pentru Sistemul Imunitar

Știai că…

Toate organismele vii au un sistem de apărare? Cu cât organismul respectiv este pe o treaptă mai înaltă a scării evoluției biologice, cu atât sistemul de apărare este și el mai complex. 

Acest sistem de apărare, sau sistem imunitar, despre care probabil ai mai auzit vorbindu-se, trebuie menținut într-o formă bună. De ce trebuie să faci asta și cum te poate ajuta cafeaua cu Ganoderma, vei afla în cele ce urmează.

Ce este sistemul imunitar?

Prin procese care s-au perfecționat de-a lungul evoluției, sistemul nostru imunitar funcționează încă de la naștere, ca un scut multifuncțional, protejându-ne de boli și infecții.

La om, acest sistem de apărare este un mecanism extrem de complex, format din:

  • sistemul limfatic – format din organe precum splina, care ajută la filtrarea sângelui și stimularea vindecării țesuturilor, timusul, o glandă responsabilă de imunitatea celulară care se dezvoltă în copilărie și de dezvoltarea celulelor T, amigdalele, prima linie de rezistență a sistemului de apărare în fața virusurilor și bacteriilor care ajung în cavitatea bucală, ganglioni limfatici, locul de formare al celulelor care luptă cu microorganismele străine din corp și limfa, un lichid care curăță în profunzime celulele organismului, ajutând la eliminarea toxinelor;
  • măduva osoasă care produce celule sanguine: globule albe, principalii apărători ai organismului, globule roșii și trombocite; precum și celule stem, responsabile pentru regenerarea tuturor țesuturilor și recuperarea corpului după infecții.

Este evident faptul că, dacă unul dintre elementele care compun sistemul imunitar nu funcționează corespunzător, sănătatea ta va avea de suferit. De aceea, trebuie să fii atent la semne precum:

  • infecții repetate;
  • răni care se vindecă mai greu ca de obicei;
  • circulație periferică proastă (picioare și mâini reci în permanență);
  • apatie;
  • senzație de slăbiciune în corp.

Toate acestea pot trăda un sistem imunitar care nu funcționează corespunzător. 

Rețete pentru întărirea sistemului imunitar

Ce ar trebui să faci pentru ca sistemul tău imunitar să funcționeze corespunzător? Iată principalele modalități prin care poți avea o sănătate optimă.

Practică un sport

Fie că e vorba de jogging, fie că te plimbi cu rolele sau cu bicicleta prin parc, sportul este una dintre cele mai bune activități pentru susținerea și stimularea sistemului imunitar. Stresul este unul dintre principalii inamici ai sistemului tău de apărare, iar sportul ajută la eliberarea endorfinelor, neutransmițători care reduc efectele nocive ale acestuia. Așa că, nu te teme să ieși afară și să alergi o tură!

Dormi cel puțin 7 ore pe noapte

Da, știm, toată lumea spune că trebuie să dormim minim 8 ore pe noapte. Dar hai să fim serioși, foarte puțini oameni reușesc să facă asta din varii motive. În plus, fiecare organism este diferit, sunt unele persoane care au nevoie de mai puțin somn, altele de mai mult. Însă, pentru un corp sănătos, încearcă să menții o medie de 7 ore de odihnă. Te vei simți ca nou, iar sistemul tău imunitar îți va mulțumi.

Consumă alimente bogate în nutrienți și antioxidanți

Tot ce pui în farfurie poate face diferența între o sănătate de fier sau una precară. Așa că, ia în considerare:

  • legumele cu frunze verzi, care reduc inflamațiile din corp și îl ajută să se refacă rapid după infecții;
  • struguri, afine, fructe de pădure roșii, care întăresc sistemul imunitar și sunt pline de antioxidanți;
  • cartofi dulci;
  • morcovi.

Creează-ți propriile ritualuri

Dacă ar fi să extrapolăm rolul mișcării pentru producerea de endorfine în creier, atunci și ritualurile ar intra în aceeași categorie. Cu cât ai un creier mai odihnit și fără stres, cu atât sistemul tău imunitar e mai sănătos. 

Trezește-te dimineața, respiră adânc de câteva ori și bea un pahar cu apă, pentru a-ți energiza corpul. Urmează acest ritual și vei observa mari diferențe.

Cafea pulbere Ganoderma și sistemul imunitar

Cafeaua Ganoderma se numără printre modalitățile prin care tu poți avea o sănătate optimă și un sistem imunitar care să funcționeze corespunzător. 

De ce? 

Pentru că, pe lângă faptul că extractul de Ganoderma este în topul alimentelor cu antioxidanți, aceasta întărește sistemul imunitar, fiind consumată constant. 

Extractul de Ganoderma Lucidum stimulează producerea proteinelor naturale denumite interferoni, cu rolul în apărarea organismului. Așa că, pregătește-ți ceașca preferată și introdu cafeaua cu Gamoderma în ritualul tău zilnic. 

Dă gust dimineților tale și bucură-te și de alte beneficii ale consumului de cafea Ganoderma.

Dacă vrei să încerci cafeaua Ganoderma și sub o altă formă, îți recomandăm 3 rețete de prăjituri cu Ganoderma pe care să le încerci.

Pentru un sistem imunitar de fier, fii atent la semnele pe care corpul tău ți le transmite. Consultă medicul dacă simți nevoia și integrează câteva obiceiuri sănătoase pentru ca totul să funcționeze perfect.

Ai grijă de tine și de corpul tău!

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *