Articole Ganoderma

Ganoderma: proprietăți, beneficii și recomandări

ganoderma-proprietati-beneficii-si-recomandari

Ești în căutarea unor soluții cât mai bune pentru un stil de viață echilibrat? 

Știi deja că plantele și ingredientele naturale sunt ideale pentru sănătatea ta. Dacă vrei un adevărat „elixir al tinereții”, atunci încearcă Ganoderma.

Originară din spațiul asiatic, ciuperca este extrem de apreciată în China. Încă de acum 4000 de ani ea este folosită în tratamente împotriva diverselor afecțiuni, dar și pentru proprietățile ei antiîmbătrânire.

Ganoderma se regăsește în numeroase produse la îndemâna oricui. De la ceaiuri, la renumita cafea cu extract din ciuperca care conține substanțe bioactive. Indiferent ce dorești să încerci, e bine să știi care sunt proprietățile plantei și ce beneficii aduce consumul ei asupra sănătății tale.

Integrează produsele pe bază de Ganoderma în dieta ta zilnică și observă cum starea generală de bine a organismului are de câștigat. 

Vrei să afli cum o poți include în alimentația ta pentru a obține beneficii maxime? 

Ți-am pregătit sfaturi utile pentru a consuma responsabil ciuperca Ganoderma lucidum.

Proprietățile extraordinare ale ciupercii Ganoderma

Ganoderma este cunoscută și sub numele de ciupercă Reishi. Dacă ar fi să aruncăm un ochi în trecut, am înțelege imediat importanța terapeutică a plantei din felul în care era privită de poporul chinez. Pentru cei care practicau medicina în China Antică, ciuperca era un tratament extraordinar pentru boli precum cancerul sau afecțiunile cardiace.

Și acum, ea este folosită în tratarea diferitelor probleme de sănătate sau pentru sporirea stării de bine. Asta pentru că ciuperca Reishi are numeroase proprietăți care contribuie la refacerea organismului tău.

Iată care sunt principalele puteri vindecătoare ale Ganodermei:

  • conține peste 200 de substanțe bioactive;
  • are efecte farmacodinamice deosebite – fiind folosită în suplimente alimentare pentru grăbirea proceselor de vindecare;
  • crește apoptoza celulelor tumorale – adică induce moartea programată a celulelor care cauzează apariția cancerului sau metastazarea lui;
  • conține una dintre cele mai mari cantități de antioxidanți dintre toate alimentele;
  • conține un lanț de acizi ganoderici, care aparțin triterpenelor – acizii permit ciupercii Reishi să prevină formarea cheagurilor de sânge, să regleze tensiunea arterială sau să țină sub control nivelul colesterolului din corpul tău;
  • conține cantități mari de polizaharidă, dar și complexul polizaharidic peptidă, precum și componente fenolice – toate contribuie la proprietatea antioxidantă puternică;
  • stimulează vindecarea rapidă a organismului.

Tocmai pentru aceste proprietăți extraordinare, planta a început să fie utilizată la scară largă în scop medical, consumată sub formă de ceaiuri sau de cafea cu Ganoderma.

Vrei să afli mai multe despre cum te poate ajuta ciuperca asiatică? Intră pe blogul Mendo și fii la zi cu noutăți despre Ganoderma lucidus.

Ce beneficii aduce consumul de Ganoderma pentru sănătatea ta

Dacă vrei să testezi proprietățile ciupercii Ganoderma, include planta în alimentația ta și bucură-te de beneficiile pe care le are planta Reishi asupra sănătății

  1. Ganoderma în lupta anticancer

Încă din China Antică, Ganoderma era folosită în tratamentul împotriva cancerului. Dacă atunci nu erau cunoscute cu exactitate substanțele pe care le conținea ciuperca Reishi, acum se știu elementele din compoziția ei care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase.

Datorită faptului că întărește sistemul imunitar, Ganoderma lucidus poate lupta împotriva proliferării celulelor din care se dezvoltă cancerul. Fie că este vorba despre o fază incipientă a bolii sau deja s-a ajuns la metastază, planta combate migrarea celulelor în restul organismului.

Consumul de Ganoderma s-a dovedit a fi benefic în cazul cancerului la sân, prin încetinirea creșterii celulelor canceroase. Dar și în produse farmaceutice, planta este folosită pentru capacitatea ei de a spori apoptoza, adică moartea programată a celulelor care provoacă tumori.

Pentru bolile amintite, este necesar un consult la un medic specialist. El poate recomanda consumul corect de Ganoderma lucidus și cunoaște cel mai bine situația fiecărui pacient.

  1. Antioxidantul tău natural

Foarte multe plante sunt consumate pentru rolul lor antioxidant. Dar, studiile au dovedit că ciuperca Reishi este una dintre plantele cu cele mai mari concentrații de substanțe care ajută la refacerea organismului. 

Astfel, pectida majoritară din compoziția ciupercii se numește Ganoderma lucidum și contribuie în mod semnificativ la prevenția îmbătrânirii pielii, dar și la sănătatea acesteia. Efectele regeneratoare se observă din întârzierea apariției ridurilor sau din tonusul excelent al pielii, fără urme de oboseală.

  1. Aliatul sistemului cardiovascular

Datorită faptului că scade consumul de oxigen în mușchiul inimii, Ganoderma este recomandată și în cazul în care suferi de afecțiuni cardiace. De la angină pectorală, până la hipertensiune arterială, ciuperca va reuși să amelioreze simptomele.

Când și cum să incluzi Ganoderma în regimul tău alimentar

Pentru beneficii maxime în urma consumului de Ganoderma, ea ar trebui să se regăsească în meniul tău zilnic. 

O poți include în rutina ta prin următoarele produse:

Acum este foarte ușor să-ți iei doza potrivită din ciuperca nemuririi cu o cafea ce conține extract din această plantă.

Înlocuiește și tu ceașca zilnică de cafea cu o băutură instant pe bază de Ganoderma și ia-ți energia pentru întreaga zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *