Suplimente

Cordyceps – Efecte Pozitive Dovedite Științific

cordyceps-efecte-pozitive

Cordyceps este o ciupercă parazitară, ce crește pe larvele de insecte. Când ciuperca atacă gazda, aceasta înlocuiește țesutul și germinează tulpini lungi și subțiri, care cresc în afara corpului gazdei. Rămășițele insectelor și ciupercilor sunt apoi colectate manual, fiind uscate și folosite în medicina tradițională chineză, timp de secole, pentru a trata oboseala, afecțiunile renale și libidoul scăzut, motiv pentru care produsele ce au în compoziție extract de Cordyceps au căpătat popularitate.

Conform specialiștilor, există peste 400 de specii de Cordyceps, dar Cordyceps Sinesis și Cordyceps Militaris sunt cele mai cunoscute pentru proprietățile pe care le oferă. Multe cercetări cu privire la efectele miraculoase ale ciupercii sunt limitate la studii pe animale, ca atare experții în domeniul sănătății în prezent nu pot trage concluzii cu privire la efectele lor asupra oamenilor. În ciuda acestui fapt, beneficiile lor potențiale pentru sănătate sunt promițătoare. Acest articol evidențiază proprietățile potențiale pe care le-ar aduce Cordyceps, bazate pe știință.

Cumpără suplimente Cordyceps Sinensis la prețuri mici și beneficiază de toate efectele lui pozitive asupra sănătății!

Cordyceps pentru creșterea energiei fizice și sportive

Folosit în Asia de secole, Cordyceps Sinensis este o ciupercă cu capacități de adaptare extraordinare, capabilă să furnizeze energie și vitalitate cu care să facă față situațiilor de stres fizic și psihic. De fapt, se consideră a fi “ciuperca recomandată în sport”, după ce în 1993 a monopolizat lumina reflectoarelor în întreaga lume, după rezultatele obținute într-o competiție națională de către sportivii chinezi. Spre uimirea atât a bărbaților, cât și a femeilor, atleții au doborât recorduri mondiale la testele de 1.500, 3.000 și 10.000 metri, fără a prezenta niciun simptom de oboseală.

Aceste rezultate s-au datorat parțial includerii Cordyceps Sinensis în dieta lor. În plus, mai multe studii științifice confirmă acțiunea sa de a crește utilizarea oxigenului și producția de ATP, creșterea puterii musculare, scurtarea perioadei de recuperare musculară și favorizarea eliminării acidului lactic.

Un puternic anti-îmbătrânire

Aceste informații sunt susținute de un studiu realizat în 2016 cu celule sanguine periferice umane. În plus, testele efectuate pe șoareci au arătat că cei cărora li s-a administrat această ciupercă au trăit mai mult decât membrii grupului de control, care au fost tratați cu placebo.

Pentru a proteja inima

Un studiu a arătat că Cordyceps crește nivelurile de adenozină, compusul natural care acționează ca un protector cardiac. La acestea trebuie adăugate concluziile unei lucrări realizate în China, care a testat efectul acestei ciuperci tibetane asupra unui grup de șoareci, care au primit o dietă bogată în grăsimi saturate. Ei bine, s-a stabilit că suplimentarea a reușit să reducă nivelurile de LDL sau colesterol rău, precum și trigliceridele din sânge, promovând o îmbunătățire a sănătății cardiovasculare.

Pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge

Există suficiente dovezi științifice conform cărora Cordyceps îmbunătățește secreția de insulină prin pancreas, inhibând degradarea acestuia. În același timp, reduce nivelul oxidativ, unul dintre principalii vinovați ai rezistenței la insulină. Un studiu publicat în 1999 în Biological and Pharmaceutical Bulletin a arătat că această ființă vie ciudată a fost capabilă să stabilizeze zahărul din sânge la șobolanii diabetici, hiperglicemici. Cercetătorii acestui studiu au concluzionat că beneficiile obținute s-au datorat unei creșteri a enzimelor hepatice, glucokinazei hepatice și izoformei transportorului de glucoză 2.

Cordyceps pentru a îmbunătăți fertilitatea

Acest efect pare să fie aplicabil populației masculine și feminine. În cazul femeilor, ciuperca terapeutică tibetană stimulează funcțiile endocrine, reglând hormonii.

Experții spun că acest lucru ar putea fi de mare ajutor, evitându-se excesul de mucus care poate bloca tuburile uterine.

În cazul bărbaților, ar fi fost un studiu pe porci care a raportat că bărbații care au luat Cordyceps Militaris au prezentat o creștere a numărului de spermatozoizi de 33%, și o rată de supraviețuire a acestora de 79%. În același timp, trebuie remarcat rolul avut de Cordyceps, de revigorant sexual, fiind capabil să fie utilizată atât de bărbați și femei și ajungându-se la concluzia că poate combate disfuncțiile sexuale, poate fi o alternativă naturală formidabilă a faimoasei Viagra.

Pentru reducerea inflamației

În acest sens, ciuperca tibetană reduce proteinele care cresc inflamația, deci se poate spune că este un supliment natural și o alternativă la medicamentele antiinflamatoare. În plus, se crede că ar putea fi chiar o alternativă excelentă pentru tratamentul inflamației căilor respiratorii, cum ar fi astmul.

Pentru sănătatea hormonală

Timp de secole, Cordyceps a fost folosită ca un afrodisiac în cultura asiatică. Folosit în mod obișnuit ca un ajutor eficient pentru creșterea libidoului, printre altele, continuă să câștige în fiecare zi adepți dornici să încerce ceea ce ei spun că sunt efecte puternice pentru îmbunătățirea vieții sexuale. În acest sens, cercetătorii au emis ipoteza conform căreia ar avea un efect pozitiv asupra reducerii consecințelor adverse ale stresului, precum și asupra îmbunătățirii producției de hormoni sexuali. În 1998 a avut loc un studiu în care s-a demonstrat faptul că ciuperca are efect pozitiv în legătură cu producția de hormoni steroizi.

Pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului

Relația dintre Cordyceps și sănătatea ficatului este, de asemenea, subiectul a numeroase studii, printre care se remarcă o cercetare publicată de Word Journal of Gastroenterology, concluzionând că Cordyceps Sinensis are capacitatea de a opri fibroza tisulară, de a îmbunătăți funcția hepatocelulară și de a reduce nivelurile de inflamație.

Citește articolul nostru despre ce beneficii poate avea Cordyceps Sinensis pentru a afla mai multe!

Cordyceps ca un posibil agent ce luptă împotriva anumitor boli

cordyceps-militaris

Efectul său potențial anti-cancer, împreună cu beneficiile sexuale, sunt principalele motive pentru care majoritatea populației ia Cordyceps și, mai precis, soiul Militaris. În acest sens, există studii care susțin că are capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase, responsabile de apariția diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de piele, ficat, pulmonar sau de colon. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că aceste informații trebuie interpretate cu cea mai mare atenție, deoarece majoritatea acestor studii au fost efectuate prin teste de laborator, pe animale.

Cordyceps pentru sănătatea creierului

S-a constatat că stresul cronic creează stări inflamatorii permanente în creier, dar acesta perturbă și memoria, accelerarea cognitivă și viteza de procesare cognitivă, precum și abilitățile de judecată sau de raționament. În plus, induce tulburări de dispoziție și depresie și accelerează procesul de neurodegenerare. Ei bine, în 2014, un studiu a arătat că administrarea suplimentelor Cordyceps a redus markerii inflamatorii din hipocampul creierului.

Dovezile au fost obținute folosindu-se, în general, șoareci, ca atare la om nu se pot aplica toate beneficiile observate pe animale. Cu toate acestea, ciuperca Cordyceps se prezintă drept o specie cu proprietăți benefice multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *