Beneficii – Ciuperca Tibetană Cordyceps Sinensis
cordyceps-sinensis
Posted in Suplimente

Folosită ca remediu natural încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională chineză, Cordyceps Sinensis protejează organismul și îl ajută să-și recupereze energia și vitalitatea.
Istoria ciupercii (ciuperca este cunoscută și drept ciuperca omidă) este veche și își are originea în platoul tibetan, tocmai în regiunea Qinghai, unde poate crește până la aproximativ 5000 metri înălțime. Se spune că a fost descoperită de popoarele indigene din Tibet și Nepal datorită activității de creștere a ciakurilor (bovine tibetane). Odată ce animalele au ajuns în vârful muntelui, s-au hrănit cu o ciupercă născută din cadavrele omizilor. Consumul acestor ciuperci ciudate a dat animalelor o mare vitalitate și un libido crescut.

Curioși să înțeleagă dacă această energie a fost o cauză directă a consumului de ciuperci, populațiile au început să se hrănească cu Cordyceps. Cei care au consumat au observat o rezistență fizică mai mare, mai puține tulburări respiratorii și, în general, mai puține afecțiuni. Faima acestei ciuperci miraculoase s-a răspândit, astfel încât medicii împăraților le-au prescris-o. Din acel moment, având în vedere dificultatea de a găsi ciuperca, oricine a găsit Cordyceps Sinensis, prin lege a fost forțat să o predea oficialilor imperiali.

Pentru ce se utilizează Cordyceps sinensis?

Cordyceps Sinensis este un puternic tonic adaptogen, ajută la creșterea energiei și la îmbunătățirea vitalității. Această ciupercă crește nivelurile de ATP (adenozin trifosfat) în organism, principala sursă de energie celulară care pune corpul nostru în mișcare, necesară pentru toate procesele enzimatice ale corpului. Este considerată a fi un tonic care stochează energia vitală, reglează reproducerea și potența sexuală. Acesta este motivul pentru care Cordyceps este utilizat pentru a sprijini rinichii obosiți, compromiși sau transplantați. Apoi acționează asupra sistemului imunitar, ca antiviral și antimicrobian.

Este, de asemenea, un puternic aliat anti-îmbătrânire. Consumul său îmbunătățește oxigenarea celulară, susține ficatul în activitatea sa de detoxifiere, dar și sistemul cardiovascular, reechilibrează sistemul endocrin și pe cel nervos. De asemenea, îmbunătățește fertilitatea masculină și feminină și, din acest motiv, este cunoscută și sub numele de “Viagra himalayană”. La om, de fapt, ciuperca acționează prin reglarea producției de testosteron atunci când aceasta este deficitară.

  • Un puternic efect anti-oboseală

Efectul anti-oboseală dat de această ciupercă face ca persoanele în vârstă să resimtă un nivel mai ridicat de extenuare, dar Cordyceps are capacitatea de a contracara efectele stresului oxidativ, responsabil pentru accelerarea simptomelor îmbătrânirii, precum și promovarea apariției bolilor.

  • Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Există suficiente dovezi științifice conform cărora Cordyceps îmbunătățește secreția de insulină prin pancreas, inhibând degradarea acestuia. În același timp, reduce nivelul oxidativ, unul dintre principalii vinovați ai rezistenței la insulină. Pentru a-l elimina din corp, ciuperca promovează absorbția treptată a glucozei din sistemul digestiv în sânge.

  • Beneficii pentru sportivi și vârstnici

Efectele sale sunt, de asemenea, bine cunoscute de cei care fac sport, deoarece Cordyceps îmbunătățește performanța fizică și cognitivă. În plus față de creșterea performanței sportive, promovează creșterea masei musculare și reducerea inflamației produse de antrenamente prelungite și competiții de mare intensitate. Cordyceps are un mecanism stimulant în sistemul nervos, foarte diferit de alte substanțe interesante bine-cunoscute, cum ar fi cofeina sau alți compuși cu efect tonic, deoarece aceștia ”obosesc” glandele suprarenale. În caz contrar, această ciupercă medicinală susține zona suprarenală.

  • Promovează recuperarea după intervenții chirurgicale

În plus, ciuperca este considerată un remediu cu acțiune tonico-adaptogenică la vârstnici, îmbunătățind situațiile de astenie. De asemenea, este deosebit de utilă pentru recuperarea din stările dificile de convalescență după boală sau intervenție chirurgicală. În cele din urmă, este benefică și pentru diminuarea afecțiunilor pulmonare, cum ar fi astmul și bolile bronșice. De fapt, locuitorii din Tibet au folosit ciuperca pentru a reduce simptomele cauzate de altitudinile ridicate.

  • Cordyceps menține inflamația la distanță

Cordyceps Sinensis susține activitatea celulară și acționează ca un antiinflamator, promovând recuperarea psihofizică, de exemplu după o convalescență lungă sau după traume sau leziuni ale sistemului musculo-scheletic.

Cordyceps Sinensis are proprietăți de tip adaptogenic, care servește scopuri diferite. Un rezumat al proprietăților sale:

  • Pentru situații de oboseală și epuizare fizică.
  • Aceasta îndeplinește funcțiile unui antibiotic și, prin urmare, întărește sistemul imunitar. Ca atare, s-a dovedit că, în cazurile de cancer, poate consolida tratamentul ajutând sistemul imunitar, uneori slăbit de tratamentul în sine.
  • Frigiditatea și impotența sexuală pot fi îmbunătățite de această ciupercă, iar în acest scop a fost folosită în mod tradițional în triburile indigene.
  • Are acțiune antibacteriană și antiinflamatoare.
  • Întărește sistemul respirator și, prin urmare, poate combate bolile acelei părți ale corpului nostru (bronșită, astm, emfizem, pneumonie, tuberculoză, etc.)
  • Favorizează fluxul de sânge și ajunge în cele mai îndepărtate părți ale inimii și creierului, astfel încât devine un aliat bun împotriva lipsei de memorie, amețelilor, afecțiunile în care mâinile și picioarele sunt reci, cauzate de o circulație deficitară a sângelui.

Iată un articol dedicat despre principalele beneficii ale ciupercii tibetane Cordyceps Sinensis!

Medicina chineză acordă o mare importanță rinichiului ca sursă tonică de energie, iar proprietățile sale diuretice îi atribuie ciupercii calitatea de a fi utilă pentru aproape orice.

Compoziția chimică ale ciupercii tibetane Cordyceps Sinensis

Cordyceps este o ciupercă care trăiește pe anumite omizi din regiunile montane înalte din China. Producătorii de suplimente reușesc să obțină o cantitate suficientă de produs pentru a-l vinde, deoarece cordyceps se reproduce în laborator.

Cordyceps este utilizat pentru a trata tusea, bronșita cronică, tulburările respiratorii, tulburările renale, urinarea nocturnă, problemele sexuale masculine, anemia, bătăile neregulate ale inimii, colesterolul ridicat, tulburările hepatice, amețelile, slăbiciunea, țiuitul în urechi, pierderea nedorită în greutate și dependența de opiu.

De asemenea, este folosit pentru întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea performanțelor atletice, reducerea efectelor îmbătrânirii, promovarea unei vieți mai lungi și îmbunătățirea funcției hepatice la persoanele cu hepatită B.

Unii oameni folosesc cordyceps ca stimulent, tonic și “adaptogen”, care este folosit pentru a crește energia, a spori rezistența și a reduce oboseala.

Cum acționează?

Cordyceps ar putea îmbunătăți imunitatea prin stimularea celulelor și a unor substanțe chimice specifice din sistemul imunitar. De asemenea, ar putea avea activitate împotriva celulelor canceroase și ar putea reduce dimensiunea tumorii, în special în cazul cancerului pulmonar sau al cancerului de piele.

Ciuperca are în alcătuire numeroase componente nutriționale, precum:

  • Acizi grasi și aminoacizi esențiali
  • Vitamine (B1, B2, B12, E si K)
  • Minerale (calciu, magneziu, sodiu, fier, potasiu)
  • Enzime, steroli și proteine
  • Ciuperca Cordyceps Sinensis include în jur de 20 de componente, care au efecte în restabilirea nivelului optim de electroliți și al elementelor homeostatice.

Cordyceps Sinensis: Efecte secundare și contraindicații

Administrarea Cordyceps sinensis nu are efecte secundare și nu este contraindicată decât în timpul sarcinii și alăptării. În aceste cazuri, se recomandă, ca măsură de precauție, să vă adresați medicului dumneavoastră în avans. De asemenea, întrucât ajută buna funcționare a sistemului imunitar, Cordyceps nu este indicată pentru pacienții care iau tratament pentru stimularea celulelor imunitare.

Totodată, se recomandă consultarea medicului și în cazurile în care pacienții suferă de anumite tulburări de coagulare a sângelui și urmează un tratament cu anticoagulante, deoarece ciuperca poate cauza modificări ale coagulării. În plus, în situațiile în care este necesară efectuarea unei intervenții chirurgicale, de orice natură, cu aproximativ 14 zile înainte, nu se va consuma Cordyceps, tot din cauza faptului că poate modifica coagularea sângelui.

Doza adecvată de cordyceps depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta consumatorului, starea de sănătate și alte câteva condiții. În acest moment nu există suficiente informații științifice pentru a determina o gamă adecvată de doze pentru cordyceps. Rețineți că produsele naturale nu sunt întotdeauna neapărat sigure și că dozele pot fi importante. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele produselor și consultați farmacistul sau medicul sau un alt profesionist din domeniul sănătății înainte de a le utiliza.

În concluzie, deși ciuperca Cordyceps prezintă potențiale beneficii pentru organism, se recomandă prudență în administrare și în special, consultarea medicului în vederea stabilirii dacă se poate lua acest supliment sau nu.

Nu există recenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
}catch (ex){}