Suplimente

Spirulină pentru Slăbit – Slăbește Sănătos cu Spirulină

spirulina-pentru-slabit

Știm că pentru a pierde în greutate trebuie să mănâncăm sănătos, hrana să fie într-o cantitate mai redusă, dar, de asemenea, este necesar să practicăm și exerciții fizice. Pe lângă aceste acțiuni, există suplimente care ne pot da o mână de ajutor. Unul dintre acestea este spirulina, o algă consumată pe scară largă în întreaga lume datorită sursei sale excelente de vitamine B, C, E, minerale, antioxidanți și proteine. De fapt, este în prezent considerat un super-aliment, deoarece oferă numeroase beneficii pentru sănătate, în plus față de pierderea în greutate. Comandă spirulină naturală cu preț redus pentru o sănătate de fier!

Suplimentele alimentare devin din ce în ce mai la modă în dietele menite să genereze pierderea în greutate, dar acestea trebuie să fie combinate cu adoptarea unui stil de viață sănătos. Știai că spirulina a fost folosită de NASA, în dieta astronauților săi din spațiu?

Ce este spirulina și pentru ce se folosește?

ce-este-spirulina

Spirulina este o algă verzuie, care are multe vitamine, minerale, proteine și puține calorii. Este indicată pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, deoarece consumul său produce un efect mare de sațietate și reduce pofta de mâncare, ajutând, de asemenea, la purificarea organismului și la accelerarea metabolismului. Totodată, ajută la reducerea colesterolului ”rău” și oferă vitamine corpului nostru, deci este un supliment ideal de adăugat în dietele noastre pentru a pierde în greutate.

Unele studii științifice au arătat că, consumul de spirulină, adăugat la o dietă sănătoasă și la un stil de viață activ, din punct de vedere al practicării exercițiilor fizice, poate promova pierderea în greutate, acționând ca un inhibitor al apetitului și poate ajuta la controlul sațietății datorită faptului că este bogat în fenilalanină, un precursor de aminoacizi al hormonului colecistokinin, care determină nivelul de sațietate în stomac.

În plus, cercetătorii cred că spirulina poate avea un efect asupra leptinei, un hormon care ajută la scăderea apetitului și a arderii grăsimilor. De asemenea, consumul acestei alge poate reduce colesterolul și trigliceridele, deoarece inhibă absorbția lipidelor, care este, de asemenea, legată de pierderea în greutate.

Beneficiile spirulinei pentru pierderea în greutate

beneficiile-spirulinei-pentru-pierderea-in-greutate

Spirulina este folosită ca supliment nutrițional, deoarece, asa cum am comentat mai sus, este o sursă bună de vitamine, minerale, antioxidanți și proteine. Acum, să ne concentrăm asupra modului în care ne poate ajuta să pierdem kilogramele în plus. Utilizarea spirulinei face ca organismul nostru să metabolizeze mai bine grăsimile și glucoza, astfel încât ne ajută să pierdem în greutate rapid și în mod natural.

Spirulina este consumată în principal ca supliment alimentar, deoarece oferă o cantitate mare de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Unele dintre substanțele nutritive pe care le furnizează sunt fierul, vitamina B sau acizii grași esențiali. Dar, de asemenea, datorită concentrației sale interesante de clorofilă, spirulina este foarte benefică pentru pierderea în greutate. Această componentă ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal și, astfel, putem elimina toxinele și reduce constipația, astfel încât vom obține un organism mai purificat și fără excese reziduale acumulate.

Este, de asemenea, interesant faptul că spirulina conține un element responsabil în a oferi senzația de sațietate. Deci, este un aliat bun pentru a reduce foamea și a pierde în greutate mai ușor, dar sănătos. De aceea este recomandată și de antrenorii personali de fitness pentru a fi introdusă în dieta celor care-și propun să slăbească. Bineînțeles, spirulina nu trebuie să înlocuiască mesele de bază, ci este doar un supliment care se consumă între mese. Ea poate fi servită ca pastile (comprimate), dar și ca pulbere. Comprimatele pot fi administrate cu multă apă, iar pulberea poate fi adăugată în limonadă, ceai sau oricare altă băutură pe care o serviți de-a lungul zilei.

În cele din urmă, printre beneficiile spirulinei pentru pierderea în greutate, ar trebui să observăm că este un ingredient ideal pentru detoxifierea organismului și purificarea organelor, cum ar fi rinichii și ficatul. Acest lucru ne va ajuta să împiedicăm organismul să se umple cu substanțe toxice și, prin urmare, să ne împiedice să reținem apa, care este unul dintre factorii principali pentru care celulita apare. Spirulina este, de asemenea, utilizată de sportivi ca supliment în dietele lor hipocalorice.

Un alt supliment natural la fel de benefic ca și spirulina este Chitosan. Cumpără Chitosan la un preț excelent pentru a ajuta la controlul greutății tale și nu numai!

Cum se administrează spirulina pentru a pierde în greutate?

Utilizarea spirulinei pentru pierderea în greutate este simplă. Experții recomandă să consumăm între 2 și 5 de grame pe zi. Cel mai bine este să o administrăm înainte de mese, cu aproximativ 30 de minute. În acest fel, vom lăsa timp pentru ca aceasta să acționeze, iar ulterior, atunci când mâncăm, să se instaleze mai rapid sațietatea. Spirulina poate fi luată sub formă de pulbere sau capsule. Tot  referitor la modul de ingerare, aceasta trebuie să se ia însoțită de o cantitate suficientă de lichide, de preferat apa. Pentru a încorpora spirulina în dieta zilnică, ar trebui să luăm în considerare următoarele sfaturi și recomandări:

  1. Spirulina poate fi găsită în diferite formate, cu toate acestea, pilulele sunt de obicei recomandate pentru pierderea în greutate. Pastilele pot fi găsite în farmacii și în magazinele cu produse naturale, de tip plafar.
  2. Pentru a pierde în greutate cu spirulină, ar trebui să luăm un maxim de 5 grame pe zi.
  3. Trebuie să administrăm spirulina cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, pentru a obține efectul de sațietate și a reduce senzația de foame.
  4. Dacă o vom consuma sub formă de pulbere, cel mai bun mod de a-l include în obiceiurile noastre zilnice este de a adăuga 1 lingură în preparate lichide, cum ar fi sucuri sau infuzii. Cu toate acestea, dacă preferăm, o putem adăuga în salate sau supe.
  5. Spirulina trebuie luată treptat, adică începem cu o doză mai mică și, puțin câte puțin, putem crește până la maximum 5 grame pe zi.
  6. Nu trebuie să depășim niciodată cantitatea recomandată, deoarece un exces de spirulină poate aduce consecințe negative asupra organismului, cum ar fi amețeli, mâncărime, disconfort la nivelul stomacului, febră.

Citește mai multe despre modul de administrare al spirulinei!

Contraindicații ale spirulinei

Deși spirulina poate aduce multe beneficii, trebuie să o administrăm cu moderație și precauție, deoarece aceasta poate provoca constipație sau sete. Prin urmare, este recomandat să consumăm apă odată cu ingerarea acesteia. În plus, spirulina nu este indicată femeilor însărcinate sau persoanelor cu risc de sângerare sau boli hepatice și patologii autoimune.

În orice caz, înainte de a consuma spirulină, ar trebui să ne consultăm cu medicul, în special dacă suferim de anumite afecțiuni, pentru sfaturi cu privire la introducerea sau nu a acestui supliment în dieta noastră. De asemenea, așa cum am menționat la începutul articolului, spirulina nu va genera pierderea peste noapte în greutate, ci este nevoie și de o alimentație sănătoasă, însoțită de activitate fizică constantă. Spirulina poate fi folosită în dieta fiecărei persoane, mai ales în cea a sportivilor. Aceștia o apreciază pentru beneficiile ei și o introduc în lista de suplimente alimentare pe care le administrează pentru a crește performanțele sportive. Planta din care se obține acest supliment alimentar este cunoscută pentru reglarea glucozei din organism, a colesterolului și a hipertensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *