Spirulina: Mod de Administrare și Consum pentru Efecte Maxime
spirulina-mod-de-administrare-si-consum
Posted in Suplimente

Spirulina este o algă unicelulară albastră verzuie, faimoasă pentru faptul că este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale, astfel încât se evidențiază prin valoarea sa nutritivă ridicată. În plus, generează sațietate, fiind astfel un ajutor în curele de slăbire. Este unul dintre cele mai complete și nutritive alimente, ceva ce NASA a demonstrat în 1988, prin încorporarea spirulinei în dieta astronauților.

Dar cu mult timp înainte, oamenii deja au consumat-o pentru a-și spori rezistența atunci când au trebuit să facă eforturi majore. Astfel, spirulina este, de asemenea, un supliment excelent pentru sportivi. Este de obicei folosită sub formă uscată, pulbere sau tablete, deși poate fi obținută și în stare proaspătă. Spirulina se utilizează pe scară largă, ca supliment alimentar și nutrițional, în special de către sportivi și persoanele interesate de pierderea în greutate. De asemenea, este menționată ca un superaliment, dar specialiștii în nutriție și dietetică descurajează utilizarea acestui termen, deoarece o dietă sănătoasă nu se bazează pe alimente specifice, ci pe combinația potrivită de produse cu nutrienți diferiți.

Proprietățile spirulinei

Această microalgă oferă organismului o contribuție importantă de vitamine și minerale, deși poate avea și efecte adverse. Potrivit cercetătorilor, spirulina se distinge pentru următoarele proprietăți:

  • Proteice: Are o proporție mai mare de proteine decât alte surse, furnizând aproximativ 60% din acestea organismului.
  • Ușor digerabilă: Spirulina nu are celuloză, ceea ce o face mai ușor de digerat, chiar și pentru persoanele cu absorbție intestinală slabă.
  • Lipidice: Acizii grași esențiali ocupă o proporție importantă în compoziția spirulinei.
  • Conține minerale: Spirulina are o cantitate relevantă de potasiu, magneziu, calciu, zinc, mangan, seleniu, fier și fosfor.
  • Bogată în vitamine: Spirulina conține o cantitate mare de diferite vitamine, cum ar fi vitamina E și alte elemente care se remarcă prin proprietățile lor antioxidante, beta-caroten, dar are în componență și vitamine din grupul B.  
  • Are, de asemenea, antioxidanți și acizi grași polinesaturați.

Comandă spirulină naturală la un preț excelent și beneficiază de multiplele sale avantaje!

Beneficiile spirulinei

beneficiile-spirulinei

Mai jos vom enumera proprietățile vindecătoare și beneficiile pe care le aduce spirulina sănătății noastre.

  • Facilitează pierderea în greutate, deci este recomandat în curele de slăbire. Acest lucru se datorează puterii sale de a oferi sațietate, de a activa metabolismul și, prin urmare, de ardere a grasimilor.
  • Reduce inflamația, îmbunătățește durerea articulară și poate preveni osteoporoza.
  • Previne și combate anemia, deoarece este bogată în fier.
  • De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar.
  • Se crede că ar putea îmbunătăți nivelul de energie și vitalitate, reducând în același timp oboseala și stresul.
  • Îmbunătățește concentrarea și memoria.
  • Virtuțile sale antioxidante ne ajută să prevenim îmbătrânirea externă, dar și celulară, deteriorarea progresivă pe care radicalii liberi, stresul și trecerea timpului le provoacă asupra pielii.

Dacă vrei să obții toate aceste beneficii, află cum incluzi spirulina în dieta ta!

Cum se administrează spirulina?

Cum și când să luăm spirulina depinde de obiectivele pe care dorim să le atingem:

Dacă vrem să pierdem în greutate, vom lua spirulina cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, cu un pahar de apă. Astfel, algele produc un efect natural de sațietate, care ne ajută să mâncăm mai puțin, fără să ne fie foame.

Dacă vrem să câștigăm în greutate, trebuie să luăm spirulina imediat după prânz, împreună cu desertul.

Ca supliment pentru o tulburare anume, se recomandă administrarea pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de a mânca un aliment.

Ca supliment nutritiv, spirulina va fi adăugată în smoothie-uri făcute cu fructe și legume cu frunze verzi.

Nu există studii academice care să susțină aceste indicații cu privire la timpul de admisie, deci mai întâi se recomandă consultarea unui specialist. Vă recomandăm să alegeți o spirulină de bună calitate, dacă este posibil organică, pentru a evita ca aceasta să conțină componente dăunătoare sănătății, deoarece algele au o putere absorbantă ridicată.

Doza recomandată

Putem lua pulbere de spirulină, amestecată cu apă sau alimente, iar doza inițială trebuie să fie de 1-2 grame, crescând treptat până la maxim 5 grame zilnic. Cu toate acestea, este recomandat să vă consultați mai întâi aportul cu un medic specialist. Deși spirulina are proprietăți care pot ameliora și îmbunătăți anumite simptome, respectiv funcții ale organismului, niciun supliment alimentar nu poate înlocui nutrienții pe care îi regăsim în alimente, de aceea se recomandă adoptarea unei diete sănătoase, însoțită de exerciții fizice regulate, iar în completare, se poate utiliza și spirulina.

Nu există recenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
}catch (ex){}