Suplimente

Păreri despre Cordyceps

pareri-despre-cordyceps

Despre Cordyceps se spune că este un revigorant puternic care promovează creșterea energiei fizice și îmbunătățește performanța sportivă la sportivi. De multe ori vorbim despre suplimente pentru sănătate, nutriție, care sunt foarte ușor de găsit, dar în cazul de față, Cordyceps este o ciupercă, care funcționează devenind un parazit pentru păianjeni, omizi și furnici. Deși este un lucru neplăcut, extractul din această specie este extrem de benefic pentru sănătatea noastră.

Originea Cordyceps-ului

Cordyceps a fost descoperită în Tibet, de păstorii care au văzut cum animalele lor, chiar și cele mai în vârstă, au sărit, au alergat și s-au împerecheat între ele pline de energie. Atunci, aceia au realizat că animalele se comportau astfel datorită consumului de Cordyceps. Deși este o ciupercă, aceasta este una entomopatogenă, parazitară care crește în interiorul unei insecte sau a unui vierme și se hrănește cu aceștia pentru a-i ucide. Se comportă ca un “vampir” pentru furnici, omizi sau păianjeni.

Ciuperca crește în sălbăticie, la altitudini cuprinse între 3.000 și 5.000 de metri. Deficitul de oxigen al acestui climat extrem oferă un mediu care încurajează speciile să dezvolte o capacitate enormă de supraviețuire. Cu cât mediul este mai dăunător, cu atât este mai bună calitatea ciupercii. La aceasta se adaugă faptul că acestă ciupercă are nevoie de aproximativ șase ani pentru a-și finaliza creșterea, ceea ce face și mai dificilă găsirea produsului în starea sa naturală.

În plus, este unul dintre cele mai scumpe medicamente naturale din lume. Cererea enormă de Cordyceps sălbatic și disponibilitatea sa limitată în natură au dus la supraexploatare, ceea ce a dus la noi deficite. Mai mult, se pare că în anul 1999, în China, ciuperca a fost o specie în pericol de dispariție.

Vizitează magazinul nostru online și fii pe fază pentru a avea parte de o reducere la suplimentele Cordyceps!

Ce beneficii se spune că ar aduce?

Cordyceps a fost folosit în medicina tradițională tibetană și chineză, timp de secole. Și astăzi, chiar și industria farmaceutică convențională se bazează pe această ciupercă pentru prepararea anumitor medicamente.

  • Îmbunătățește performanța fizică

Are efect anti-stres și anti-oboseală și se spune că ingerarea suplimentelor pe bază de Cordyceps se asociază cu o creștere a nivelurilor de ATP (adenozin fosfat), molecula de energie a celulelor, și pe îmbunătățirea nivelului de oxigen. Cei care au consumat preparate pe bază de Cordyceps au manifestat o capacitate mai bună de a face față stresului și oboselii, considerându-se, totodată, un ajutor în perioadele de recuperare ori în cazul sportivilor, se pare că îi ajută pentru îmbunătățirea performanței.

Adenina (una dintre cele 4 baze azotate care fac parte din acizii nucleici) și cordicepina (este deoxiadenozina, o nucleozidă a adeninei și deoxiribozei) sunt unele dintre elementele specifice pentru a furniza energie celor care consumă extract de Cordyceps.

Acestea au activitate vasodilatatoare, efect analgezic și antiaritmic, cu un rol fundamental în transferul de energie celulară, în special în producția de ATP (ATP este molecula de adenozin trifosfat, care apare în diferite cicluri metabolice și furnizează energie). Cordyceps are o  contribuție energetică în reacțiile biochimice ale organismului nostru, în special în celule, cum ar fi sinteza ADN-ului, a proteinelor și transportul unor molecule prin membrana celulară.

  • Bogată în nutrienți

Conține multe minerale, vitamine (A, B1, B2, B12, C, e și K), aminoacizi, ergosterol (un precursor al vitaminei D), polizaharide și cordicepin.

  • Ajută la încetinirea oxidării celulare

Cordyceps este capabil să scurteze timpul de recuperare după exerciții fizice, ajută la eliminarea acidului lactic care cauzează acele momente de epuizare și încetinește oxidarea celulelor. Studiile au arătat că extractul de Cordyceps îmbunătățește activitatea enzimelor antioxidante (SOD), reducând astfel oxidarea lipidelor și inhibând activitatea monoaminoxidazei (un grup de enzime care afectează neurotransmițătorii, cum ar fi serotonina).

De fapt, în 2011, conform unor studii, s-a arătat că această ciupercă este capabilă să moduleze și să reducă sindromul de supraepuizare  (acest studiu a fost realizat pe cicliști profesioniști). La nivelul inimii, deoarece este un vasodilatator, poate fi de mare ajutor în practicarea sporturilor de mare intensitate.

  • Proprietăți antiinflamatorii

Atât beta-glucanii, cât și cordicepina sunt responsabili pentru efectul antiinflamator, în special în inflamația cronică derivată de-a lungul anilor, stresul, afecțiunile autoimune, aceste proprietăți au fost studiate la șoareci și studii in vitro. Deci, există indicii ale acestor acțiuni, în care Cordyceps poate îmbunătăți transportul oxigenului la nivel celular, pentru a ajuta la reducerea inflamației.

Alte proprietăți pe care Cordyceps le-ar aveaꓽ

  • Este un revigorant puternic.
  • Afrodisiac care contribuie la creșterea vigorii sexuale, atât la bărbați, cât și la femei.
  • Adaptogen important care oferă o rezistență mai bună la stres și boală.
  • Îmbunătățește funcția respiratorie și cardiovasculară.
  • Are proprietăți imunostimulatoare și a fost utilizată pentru tratarea tulburărilor respiratorii, renale, hepatice și cardiovasculare.
  • Este bogată în vitamine, zinc și aminoacizi.

Conform unor opinii, când este luată în sălbăticie, Cordyceps poate fi consumată în supă, pur și simplu fierbând apă și adăugând ciuperca. În mod tradițional, a fost adăugată și la prepararea mâncărurilor de pui, porc sau rață. În zilele noastre, este de obicei luată ca un supliment nutritiv.

Citește și următorul articol pentru a vedea și alte beneficii ale Cordyceps pentru sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *